Law of Attraction II

16-12-2023

In onze vorige blog over de law of attraction wezen we op het feit dat de populaire filosofie van aantrekking en manifestatie een te simpele weergave is van de werkelijkheid. Waarom? Omdat het manifesteren van hartenwensen niet op zichzelf staat. We kunnen niet naar hartenlust creëren in de vrije ruimte, we zijn gebonden aan tal van universele levenswetten. Denk aan het gegeven dat het leven een grote leerschool is, bestaande uit leuke én vervelende lessen. Weglopen voor pijnlijke situaties is daarom onmogelijk, ook al ontbreken ze waarschijnlijk op jouw wensenlijstje voor 2024.

Wat is er aan de hand? Bij het manifesteren van hartenwensen moeten we kijken naar de bron ervan. Waar komen ze vandaan? Zijn het menselijke wensen of zijn het bezielde wensen? Een menselijke wens is in de kern altijd gebaseerd op angst. Veel willen hebben en veel willen kunnen om te overleven én om op te vallen. Andermans waardering als medicijn tegen de angst. Zie eens hoe goed ik ben, hoe goed ik alles voor elkaar heb. Heel egoïstisch, ook al zijn de daden overgoten met een spirituele saus van licht en liefde. Waar komt deze behoefte vandaan? De mens is afgescheiden van God en voelt zich daarom diep vanbinnen eenzaam en onzeker. De bron van alle vurige wensen om een heerlijk succesvol leven te leiden.

De ziel daarentegen is niet afgescheiden van het leven, maar vormt onderdeel ervan. Er is geen sprake van eenzaamheid en dus ook geen behoefte om op te vallen. Geen wens om de leegte op te vullen met waardering van anderen. De ziel is compleet vervuld en zal daarom andere behoeften hebben dan de mens. De ziel dient het grote goed van allen. Ook als dit tegenslag betekent. Zij heeft geen oordeel en dus ook geen voorkeur. Alles is oké zoals het is, alles is onderdeel van het grote goddelijke leerplan. De mens zoekt erkenning, de ziel voelt berusting. De mens blinkt uit in doe-energie, de ziel is gewoon. De mens is bang en onzeker, de ziel leeft in overgave en vertrouwen.

Hoe weet je nou of jouw wens een menselijke wens is of voorkomt uit de ziel? Dit onderscheid is soms moeilijk te maken. Bij een menselijke wens is altijd sprake van dwang. Het moet en zal gebeuren! Bij een zielenwens ontbreekt de dwang. Je voelt ruimte om te manifesteren, je voelt een hartenwens opkomen, je stopt er energie in en dan... laat je het weer los. De wijze waarop en het tijdstip is aan het universum, niet aan jou. Je draagt als het ware jouw wens over aan de universele krachten. Daarna zak je terug in een staat van neutraliteit. Ook als het (nog) niet uitkomt is het oké.

Dit past ook de terugkeer van de vrouwelijke energie. Na eeuwenlange dominantie van de mannelijke doe-energie in ons (hard werken om te overleven), mag de vrouwelijke energie ons weer tot rust brengen en het nodige vertrouwen schenken. De vrouwelijke energie is de zijns-energie, de ontspanning, de ontvankelijkheid en de aantrekkingskracht. Niet het nieuwe baren vanuit wilskracht en spiekracht, maar vanuit een staat van ontvankelijkheid. Een samenwerking met de universele krachten in plaats van een puur individuele prestatie.

Dit is het leven scheppen vanuit de eenheid, niet vanuit afgescheidenheid. Dit is meestromen met de universele levenskracht, niet eigenwijs tegenstribbelen. Dit is dansen met het leven en niet vechten ertegen. Bezint dus eer ge begint aan het manifesteren van jouw fijne leven. Teveel druk erop kan zelfs averechts werken. De goddelijke krachten zijn namelijk vele malen sterker dan de menselijke kracht. Staat in jouw zielenplan voor 2024 een periode van tegenslag, afbraak en leegte (is loutering voor de ziel), dan kan je manifesteren tot je een ons weegt, maar je zal niet slagen. 

Ga regelmatig met je aandacht naar binnen en voel wat voor jou de bedoeling is, zonder de voorkeurswens van succes, zonder de angst voor tekort. Open en eerlijk zijn, naar jezelf en anderen toe, is de kortste weg naar een leven in licht en liefde.

David en Claire Goedhart